x
Filtrele
Sırala
Sıralama
Varsayılan Sıralama Alfabetik A-Z Alfabetik Z-A Yeniden Eskiye Eskiden Yeniye Fiyat Artan Fiyat Azalan Rastgele Puana Göre
Fiyat Artan Fiyat Azalan Yeniden Eskiye Eskiden Yeniye Rastgele

Tekerlekli Sandalye Minderi Havalı Minderler

Tekerlekli sandalye minderleri genellikle omurilik felçli kişiler tarafından bası yarası oluşumunu önlemek amacıyla kullanılır. Tekerlekli sandalye minderleri “havalı minder ve jel minder” olarak iki ayrı kategoriye ayrılır.

Tekerlekli sandalye havalı minder çeşitleri jel minderlere göre yara oluşumunu önlemek açısından daha koruyucu özellikleri vardır. Jel hasta oturma minderleri ise çok uzun süre oturmak zorunda kalmayan engelli ve hasta bireyler tarafından kullanılabilir.

Fakat kişi günün büyük bir bölümünü (9-12 saat) oturarak geçiyorsa minder seçiminde tercihini mutlaka havalı minderlerden yana kullanmalıdır.

Bilgi notu: Havalı minderler her biri ayrı hücrelerden oluşan ve her hücrenin içerisinde hava olan minder çeşitleridir. Jel minderlerin ise içerisinde hava yerine sadece jel vardır.

Tekerlekli Sandalye Minder Tavsiyesi


Gold Medikal müşterileri havalı minder almak amacıyla müşteri temsilcilerimizi aradıklarında genellikle “tekerlekli sandalyemde kullanmak amaçlı hangi havalı minder markasını önerirsiniz?” şeklinde sorular sormaktalar. Hem o sorulara yanıt hemde genel bilgi olması adına şu şekilde bir açıklama yapmakta fayda var.

Piyasada Evoss, Star, Wollex, Roho gibi pek çok markaya ait havalı minder markası ve modeli vardır.

Bunların en çok bilinen ve dünya çapında marka olanı ise Roho markası adı altında üretilen Roho havalı minder modelleridir.

Geçtiğimiz yıllarda Permobil tarafından satın alınan Roho markası Permobil tarafından satın alınsa da halen kendi marka adıyla satılmaktadır. Tüm dünyada en fazla kullanılan ve tercih edilen Roho havalı minderlerin özelliklerine kısaca değinmek gerekirse.

Roho Tekerlekli Sandalye Minderi Özellikleri


Roho havalı minderlerin büyük bir kısmında Neopren kullanılır. Peki nedir bu neooren?

Neopren 1930 yılının son çeyreğinde Dupont laboratuvarlarında özel bir yöntemle bulunan icat edilen lastik malzemenin ticari ve bilimsel adıdır.

Neopren teknolojisye üretilen lastik malzemeler 1930 yılından sonra yapılan araştırmalar sonucu iyice geliştirilip daha üst düzey verim ve dayanıklılığa kavuşmuştur. Neopren’i bu kadar değerli kılan şey ise;

Güneş vb. gibi muhtelif hava koşullarına dayanıklı olması, kimyasal sıvılara karşı üst düzey dayanıklılık, yanmaya karşı dayanıklılık sıralanabilir. Neopren halen pek çok spor ekipmanı ve balık adamların elbiselerinde kullanılan bir maddedir.

Mükemmel cilt koruması: Roho havalı minderler olağanüstü cilt koruması AB ülkelerinde bağımsız kurumlar tarafından onaylanmıştır. Çoğu klinik roho minderleri yumuşak doku koruması sağlaması nedeniyle hastalarına önermektedir.

Roho minderlerdeki hücresel tasarım sezgisel hareket eder ve vücut hareketlerini izleyerek oturma pozisyonuna göre yeniden ve yeniden konumlanarak yumuşak doku zedelenmesini önler.

Tüm bu özellikler göz önüne alındığında müşterilerimize genellikle Roho minder almalarını tavsiye etmekteyiz. Ancak şunu da belirtmekte fayda var. Roho minderler hem kaliteli olmaları hemde marka değeri taşıdığı için muadil havalı minderlere göre fiyat açısından biraz pahalıdırlar.

Roho Minder Fiyatları

Roho havalı minder fiyatları 200 Euro ile 500 Euro arasında değişir. Türk lirası bazında minimum roho minder fiyatı: 1.480 TL maksimum roho minder fiyatı: 3.700 TL aralığındadır.

Önemli hatırla: Roho minder fiyatları güncel kur üzerinden TL’ye çevrilmiştir. Satın alacağınız zaman yukarda yazılan Euro fiyatlarını güncel döviz kuru üzerinden TL’ye çeviriniz yada fiyat bilgisi için müşteri temsilcilerimizi arayın.

Havalı Minderler Hakkında Sık Sorulan Sorular

Havalı minder bedelini SGK karşılıyor mu?

SGK, tıbbi adıyla “Anti-Dekübit Oturma Sistemi” (havalı minder) için 1.000 TL geri ödeme yapmaktadır. Ancak bu geri ödemeden sadece gaziler faydalanmaktadır.

Havalı minder bası yarasını iyileştirir mi?

Havalı minderler genel anlamda yumuşak doku yaralanması, cilt hasarını önlemek amacıyla kullanılır. Var olan bası yarasını iyileştirmez. Bası yarasının tedavisi için lütfen doktorunuza başvurunuz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.