x
Engelli Yürüteç Modelleri, Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Engelli Yürüteç Modelleri, Çeşitleri ve Kullanım Alanları

13 Şubat 2022

Yürümekte zorlanan kısmen yürüme yetisini kaybetmiş engelli çocuklar ve yetişkinler için birçok çeşidi ve kullanım alanı olan yürüteç modelleri vardır. Bu yürüme yardımcılarının kişilere fizyolojik ve psikolojik olarak bir dizi yararı bulunmaktadır. Hem engelli çocuklar hem yetişkinler bu yürüme yardımcıları sayesinde tek başına hareket etmenin verdiği bağımsızlık duygusu sayesinde kendilerine olan öz güvenleri artarken psikolojik olarak ta kendilerini çok daha iyi hissetmektedirler.

Aynı zamanda bu yürüme yardımcıları sayesinde kişiler dik durma, adım atma vb. gibi hareketleri bu cihazlar yardımıyla da olsa yaptıkları için kişilerde sürekli oturmaya bağlı kas kaybı yaşanmamaktadır.

Alanında uzman fizyoterapistler kişi eğer azda olsa ayakta durabiliyor adım atabiliyorsa tekerlekli sandalyeye geçmeden önce mutlaka bu yürüme yardımcılarını kullanmasını en son çözüm olarak tekerlekli sandalye kullanılmasını önermektedirler.

Not: Tüm engelli yürüteç modellerimiz ve ayakta durma sehpası modellerimizi incelemek için buraya tıklayın:> https://goldmedikal.com/yurutec-walker-rolator

ENGELLİ YÜRÜTEÇ MODELLERİ ÇEŞİTLERİ

Kişinin engel durumu, yürüme yeteneği, hastalık öyküsüne göre bir çok yürüme yardımcısı bulunmaktadır. Bunlar; Walker, Rollatör, TRİPOD, Kanedyan, pason, koltuk değneği vb. gibi bir çok çeşit ve model bulunmaktadır.

Mekanik olarak katlanabilen yeteneğine sahiptirler. Gözde yapıları ise alüminyumdan oluşur.

Alüminyum olmasının tek temel sebebi ise mukavemetli ve hafif malzeme olmasıdır.

Bu Yürüme yardımcı Cihazları tam olarak sandalye kullanma gereği olmayan kişiler için oldukça uygundur.

Yani uzun yürüyüşler yapamayan şayet yürüme yeteneği kaybedilmemiş hallerde kullanılması uygundur.

Hatta bu süreçte kişilerin asla sandalye kullanmamaları gerekmektedir. Eğer bu süreçte Sandalye kullanımı na geçilirse yürüme tembelliği oluşacak ve mevcut rahatsızlık artacak en sonunda ise yürüme yeteneği kaybedilecektir.

Mevcut yürüme yeteceğinin, kemik ve kas dokusunun, eklemlerin korunması için asla sandalye kullanılmamalıdır.

Şimdi sırasıyla yürüme değer kaybına göre azdan çoğa gidecek şekilde yürüme yardımcı ekipmanlarını sıralayabiliriz.

Rollatör: Bu ürün yürüme yardımcı cihazlarının en yeteneklisidir.

Görüntü olarak Walker’e oldukça benzeyen şayet üstün katlanma yeteneği sayesinde koltuk altında rahatça taşınabilecek hatta bir çantaya sığabilecek kadar küçük ölçülerdedir.

Rollatörler Walker gibi 4 bacaklılar grubuna girer şayet zemine basan ayaklarda kauçuk pabuçlar yetine tam profesyonel 8’-10’-12’ teker gruplarına kadar kullanılabilir. Önü tekerler yardımıyla cihazı her adımda kaldırarak bir adım mesafesi ileriye koymaya gerek yoktur.

Bu sistem kendi tekerleri sayesinde vücut ağırlığınız ile hafifçe ileri itekleyerek kolayca ilerleyebilir. Sistemi stopa alıp adım yapmak için ise elçeklerin hemen altındaki kullanımı oldukça basit şayet oldukça sağlam frenler yardımıyla stop lama yapılabilir. Eğer Yürüme esnasında uzun mola verilecekse aynı frenler tam stop moduna kolayca alınabilir ve bir otomobilin el frenini çekmiş kadar sağlam şekilde stop işlemi gerçekleştirilir.

Üzerindeki oturma şiltesi 120 kiloya kadar taşır ve rollatörümüzü aynı zamanda iskemle olarak ta kullanabilirsiniz.

Ayrıca üzerinde taşıma sepeti ya da taşıma çantası sayesinde malzemelerinizi taşıyabilir yada kolaylıkla yaptığınız alışveriş poşetlerini hiç zorlanmadan taşıyabilirsiniz.

Walker: Alüminyum malzemeden imal edilen, yürüme yardımı hususunda tam denge sağlayan ve adımlamada oldukça büyük destek veren bu ürün sayesinde yürümek adım atmak ve Ayakta durmak daha da kolay olacaktır. Katlanarak oldukça az yer kaplayan bir üründür.

Açıldığında ise 4 ayağın ortalama 60 cm aralıkla zemine daha geniş açıda bastığı ve büyük denge kayıplarını ortadan kaldırdığı aşikardır. Bu yürüme yardımcı Cihazı büyük denge kaybı ve daha yaşlı kişilerde kullanılır. Hayatı kolaylaştıran bu sistemler sayesinde adım atmak artık daha kolay.

Şayet yazımızın en başında sizi uyardığımız gibi yürüme adımlama yapabiliyorsanız lütfen tekerlekli sandalye akülü sandalye gibi cihazları asla uzun yürüyüşler haricinde kullanmayınız.

Kanedyen: yürüme yardımcı cihazıdır. Sağ ya da sol bacak ekstremlerinden biri yada her ikisinde yürüme kaybı varsa ve diz eklemleri kilitleme yapabiliyorsa kullanıma uygundur.  Bilekten kavrayarak kolu bir bütün halinde zemine kadar indirir ve adım yardımında bulunduğu gibi denge kavraması da yapar.

Baston: yürüme yardımcı cihazıdır

Asıl amacı yürüme yardımından çok yürüme dengesi hususunda destek verir. Alüminyum ve ahşap malzemeden imal edilebilir.

Koltuk değneği: Kanedyen ile aynı mantık içinde yürüme yardımı sağlar. Şayet bu ürün kanedyen gibi bilek kavraması yaparak değil koltuk altından kavrama yaparak yürüme yardımında bulunur. Kanedyene göre daha ağırdır fakat denge hususunda çok daha etkilidir.

Tripot Baston: Kanedyen ya da baston saplı olarak imal edilir. Şayet zemin denge kavrama yeteneği çok daha yüksektir. Zemine tek yerine 3 ayak yardımıyla basar ve denge hususunda daha yüksek mukavemete sahiptir. Daha yaşlı ve daha çok denge kaybı olan kişilerde kullanımı uygundur.

Doğru ürün doğru zamanda kullanılmalı ve yürüme yeteneklerinizi kaybetmemelisiniz.

Bu hususta karar alırken doktorunuz fizyoterapistiniz veya GOLD MEDİKAL UZMAN KADROSUNDAN destek alabilirsiniz.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.