x
Tekerlekli Sandalye Rampası Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Tekerlekli Sandalye Rampası Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

17 Şubat 2022

Tekerlekli sandalye rampaları bildiğiniz üzeri Metal teknolojiler kullanılarak yapılan sistemlerdir.

Günümüzde ise direnci yüksek mukavemetli plastik sistemler ise Avrupa’da yaygınlaşmaktadır.

Ülkemiz alım gücü doğrultusunda kaliteli sağlam ve uzun yıllar kullanılabilen alüminyum rampalar tercih edilmektedir.

Bu makalemizde tüm detaylarıyla sizler için tekerlekli sandalye rampa çeşitlerini, özelliklerini, eğim ve diğer detayları açıklayarak rampa alımında size kılavuzluk edecek bir kaynak oluşturmak istemekteyiz.

Tekerlekli Sandalye Rampası Eğimi

tekerlekli sandalye rampa eğimi

Rahat bir kullanım için satın alacağınız tekerlekli sandalye rampasının eğimi kritik öneme sahiptir. Bunun için rampanın koyulacağı yerin yüksekliği ve alt zemin baz alınarak eğim hesaplanmalı. Örneğin; %4’ten az olan eğim rahat çıkılırken, %5 uygun, %8 yardım ile %12 lik eğim ise tehlikeli eğim olarak bilinir.

Rampa eğimini düşürmek için satın alacağınız tekerlekli sandalye rampasının boyunu kaç metre olduğunu iyi hesaplamalısınız. Rampanın boyu ne kadar uzarsa eğim o kadar az olur. Not: Eğer eğim hesaplamasını kendi başınıza yapamıyorsanız rampayı satın alacağınız yerle görüşüp rampanın koyulacağın yerin yüksekliğini bildirin. Onlar size uygun eğimi yakalamanız için en uygun boy ölçüsünü verecektir.

Tekerlekli Sandalye Rampası Ölçüleri

Tekerlekli sandalye rampa ölçülerinde standart bir ölçeklendirme yoktur. Daha doğrusu kullanılacak rampanın ölçüsü daha çok uzunluğu kullanılacak alanın yüksekliğine bağlı olarak değişmektedir. Sağlıklı bir kullanım içinse genişlik 80- 90 cm arasında olur. Örneğin kullanılacak rampa merdivenlerde kullanılacaksa merdiven sayısına göre yükseklik belirlenir ve o yüksekliğe en uygun uzunluk seçilerek uygun eğim oranı hesaplanıp ona göre yapılır.

Tekerlekli sandalye rampaları çoğunlukla portatif rampalar olduğundan kullanıcın kullanacağı alan ve istediği ölçülerde imal edilir. Bakınız kişiye özel engelli rampaları:> https://goldmedikal.com/kisiye-ozel-engelli-rampasi.html

Tekerlekli Sandalye Rampa Çeşitleri Modelleri

Teleskopik rampa:

Teleskopik rampalar metal teknolojileri ile üretilen demir Çelik ve alüminyum cins rampalardır.

İç içe geçebilen sistemlerdir. Mevcut uzunlukları isteğe göre ayarlanabilir.

1 metre 1,5 metre 2 Metre ve hatta 5 metreye kadar imal edilebilir ve mukavemet direncinden asla taviz vermez. İç içe geçebilme yeteneği sayesinde oldukça ufak yer kaplar ve sandalye araca yüklendikten sonra bagaj içinde uygun bir alana koyulabilir.

Teleskopik rampalar 2 parçadan oluşur ve tırmanış esnasında bir refakatçinin tedbir olarak destek vermesi istenir.

Rulo Rampa:

Rulo rampa tek parçadan oluşan alüminyum malzemeden imal edilmiş sistemlerdir.

Bir halıyı katlamak kadar kolay katlanabilir ve alüminyum malzemeden imal edildiği için oldukça hafiftir. İstenilen uzunlukta ve genişlikte firmamız Gold medikal tarafından üretilebilen bu sistemler oldukça rağbet görmektedir.

3 metreden sonra destek ayak kullanılması esneme direncini sıfıra indirir ve mukavemeti korur. Bakınız:> https://goldmedikal.com/gold-rulo-rampa.html

İkiye Katlanır Rampa:

Bu rampa tipi çelik saç alüminyum ve diğer metallerden hatta ahşap malzemelerden dahi üretilebilir.

İstenilen uzunluğa ve genişliğe göre imal edilir.

Kolaylıkla menteşe sistemlerinden katlanabilen bu rampa sistemleri katlandıktan sonra yatay yada dikey olarak bagaj içi taşımaya uygundur. Bu sistem ile sandalye transferi oldukça kolaylaşır.

Bu tip rampalar içinde üretici olarak tavsiyemiz alüminyum malzemeden imal edilmesidir.

Biz engelli erişimi için ne kadar mücadele ediyorsak refakatçinin de hayatını zorlaştırmayan ürünler imal etmek hususunda oldukça hassas davranıyoruz.

merdiven rampası

Sabit Piston Destekli Rampa:

Bu tip rampalar ikiye katlanan rampaların araca sabitlenebilme kabiliyetinden doğmuştur.

Mevcut aracın bagaj giriş ağzı alt ve üst yüksekliğine göre hesaplanarak üretilir.

Bagaj içi şaseye bağlantı ayakları ile sabitlenip refakatçi tarafından oldukça kolay açılabilen ve katlanabilen sistemlerdir.

Ayrıca sistem araca sabit olduğundan sürüş esnasında oluşan vibrasyondan dolayı ses çıkartmaması için kilit sistemleri ile sabitlenir ve rampa kanatları arasına sabitlenen kauçuk bantlar ile gürültü oluşumu engellenir

engelli arac rampası

Elektrikli Lift Motorlu Engelli Transfer Rampası:

Bu sistemler gün içinde sürekli kullanım yapan kişiler tarafında. Daha çok tercih edilir.

Fizik tedavi merkezleri, belediyeler ve engelli mobilizasyon sistemleri üzerine çalışan özel firmalar kendi araçlarında bu sistemleri tercih etmektedir.

Bu sistem sayesinde engelliye refakat eden kişiler gün içinde sürekli manuel bir sistem kurmak yerine, araçtan alınan elektrik akımıyla çalışan motorlu Sistemi basit bir kumanda Sistemi sayesinde yukarı aşağı çalıştırırlar ve sistem sayesinde engelli mobilizasyonu gerçekleştirilmiş olur.

Sistemi kurulurken dikkat edilmesi gereken önemli unsurlar:

Rampa hususunda Hangi ürün tercih edilirse edilsin sistemin kurulacağı alan hesabı Sistemi kuran firma tarafınca detaylı olarak yapılmalıdır.

12 derece eğimler asla aşılmamalıdır.

Akülü sandalyeler ve manuel sandalyeler bu sistem üzerindeyken durma kalkma esnasında 12 derecelik eğimlere net direnen anti tipper sistemler sayesinde sandalyeleri devrilmeyi önler. Şayet eğim hesabı 12 dereceyi geçerse kullanıcı rampadan devrilme tehlikesiyle karşı karşıya gelebilir.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.