x
ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI GENEL BAKIŞ

ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI GENEL BAKIŞ

12 Şubat 2022

Öncelikle herkese merhaba. Ben Oğuz ŞAHİN. GOLD MEDİKAL firma sahibi olarak sektörde profesyonel akülü engelli araçları, aktif ve manuel sandalyeler, basketbol ve tenis sandalye imalatı, akülü engelli araçları şarj istasyon imalatları, minder ve yatak grubu, özel trabzan merdiven asansör sistemleri, merdiven çıkartma cihazları ve profesyonel teknik servis anlamında hizmet vermekteyiz. Ayrıca, oldukça yoğun iş hayatımızda fırsat buldukça engellilerimiz için çok kıymetli internet sitelerinde ve formlarında teknoloji yazarlığı yapmaktayım. Uzmanı olduğum alanlarda engellilerimizi bilgilendirip kullandıkları ürünler ile alakalı, kendilerini yeterli donanıma eriştirmeye çalışmak ise öncelikli hedefimiz.

Uzman kadromuz ile hizmet verdiğimiz firmamız, bilgi paylaşmaktan asla çekinmemiş ve önceliğin engellilerimizin hareket kabiliyetinin en kısa sürede çözümünü hedeflemiştir.

Bu blog yazımızda ise başlıktan anlayacağınız üzere ‘’Akülü Engelli Araçları Şarj İstasyonları’’ ile alakalı sizlere detaylı bilgi vereceğiz.

Öncelikle şarj istasyonları genel yapısı itibari ile üst tanıtım ya da şarj ekranı, makara sistemi, şarj cihaz çıkışları (talep halinde 220 V çıkışı) bulunmaktadır. Kullanıcılar için bu ürünlerde dikkat edilmesi gereken en önemli husus makara sistemlerini titiz ve dikkatli kullanmak ayrıca şarj giriş soketlerindeki sağlamlığı korumak olmalıdır. Akülü engelli araçları kullanan arkadaşlarımız için hayati önem oluşturan bu sistemler ise bilir kişiler tarafından tasarlanarak üretilmeli ya da üretici firmaların yeterliliği tam personeller ile   AR-GE araştırmalarını tam ve eksiksiz yaparak hizmete sunmaları kesinlikle konunun en önemli kısmıdır.   

Kapital sermayeden payını almak isteyen üreticiler tarafından yapılan basit ve ucuz sistemlerin kullanılmaması ve alımı yapan kişi ve kurumların özenine has bir durumdur. Sonucunu engellinin yaşayacağı, ciddi problemlere yol açacağı cihazlar, sandalyelerinin arızalanıp atıl bir duruma düşmesine kadar sebep olabilir.

SİSTEMİN KURULACAĞI ALAN TESPİTİ:

Şarj ünitesi sistemleri genellikle engellilerimizin kolay erişim sağlayabileceği şehir meydanları, merkez park ya da avm’lere kurulması öncelikli olan durumdur. Dikkat edilmesi gereken hususlar ise oldukça detaylı ve hassastır. Kurulumu yapacak olan firma, erişimin en kolay olduğu yerde bilirkişi olarak, kurulumu yaptıracak olan kişi ya da kuruma gerekli bilgiyi vermelidir. Görünülebilirliği yüksek alanlar öncelikli tercihler arasında olmalı ve engellilerimizin sandalyeleri ile engel teşkil etmeyecek kaldırımların olduğu bölgeler tercih edilmelidir. Cihaz üzerindeki sundurma ile şarj ünitesi değil, engellilerimizin yağmur, kar, fırtına gibi doğa olaylarından muhafazası esas alınmalıdır. Şarj istasyonlarının kurulacağı bölgelerin iklim koşulları da gözetilmeli ve örneğin Antalya’ ya  kurulacak bir sistem için ilave  soğutucu fanlar ya da Sivas için kuralacak bir sistem için kapalı (sürgü kapılı) sundurma sistemleri tercih edilmelidir.

 Engellilerimizin şarj süresi boyunca dış etkenlere maruz kalmadan sistemi kullanabilmelerinin önemi kadar sistemin faal çalışabilirliğinin önemi de bölgesel olarak dikkate alınmalıdır.    

SİSTEM İÇİ KULLANILMASI GEREKEN CİHAZLAR VE ÖNEMİ:

Cihaz içinde kullanılan malzemeler, kurulumun talebinde bulunan kişi ve kurumun yetkili birimleri tarafından kontrol edilmelidir. İSO 9001 gibi yeterlilik belgesi tam olan ürünler kullanılmasına dikkat edilmelidir. Sistem içinde V otomat haricinde güvenlik açısından kaçak akım röleleri mutlaka bulunmalıdır. Makara sistemlerinin kalitesi de kesinlikle kullanıcı hatalarına dayanıklı ve uzun yıllar kullanıma uygun ürünler olmalıdır. Sistem içindeki şarj üniteleri konusunda ise kalitesini ispatlamış markalar tercih edilmelidir. Engelli araçlarında kullanılan akülerin kaliteleri belli olmadığından tüm aküleri şarj edebilecek yeterlilikte olmalı ve sistemlerde kesinlikle off-board sistemi olmalıdır.

SİSTEM İÇ ÖZELLİK VE OPSİYONEL SEÇENEKLER:

Bilindiği üzere sistem şarj edebime yetisi olduğu sürece isminin hakkını zaten vermektedir. Şayet  sistem içine, alımı yapan kişi, firma yada kurumların talebi doğrultusunda 220 V PRİZ, Wi-Fİ, UPS, ACİL ÇAĞRI TELEFONU, SES MÜZİK SİSTEMİ, USB, OYUN KONSOLU,  v.b gibi donanımlar eklenebilir olmalıdır.

SONUÇ:

Engellilerimiz için hayatı bu denli kolaylaştıran sistemler, alımı yapılmadan önce talep eden kişi ve kurumların bilirkişileri tarafından detaylı olarak araştırılmalı ve üretici firmanın referansları kesinlikle incelenmelidir. 

Akülü sandalye kullanan engellilerimizin hassas olduğu konular sorulmalı ve mutlaka görüşleri alınarak sonuca gidilmelidir.

Hayatlarını kolaylaştırmakla sorumlu olduğumuz engellilerimiz için gerekli özeni göstermek hepimizin görevi.

Unutmayınız ki hepimiz bir engelli adayıyız…

goldmedikal.com/engelli-araci-sarj-istasyonu.html

SAYGILARIMLA

Oğuz ŞAHİN

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.